fbpx
19.2 C
Athens
Thursday, April 25, 2024

A Greek speaking blog for gadget enthusiasts!

Η Google ανακαλεί το security key Titan

Η Google ανακαλεί τα κλειδιά ασφαλείας Titan λόγω ευπάθειας που θα μπορούσε να επιτρέψει στους επιτιθέμενους να συνδεθούν στη συσκευή σας. Ο επιτιθέμενος θα πρέπει να βρίσκεται σε απόσταση 9μέτρα τη στιγμή που πιέζετε το κουμπί στο titan για να τον ενεργοποιήσετε και πρέπει να γνωρίζει επίσης το όνομα χρήστη και τον κωδικό πρόσβασής σας. Σε αυτό το σενάριο, ο εισβολέας θα μπορούσε στη συνέχεια να χρησιμοποιήσει τη συσκευή του για να λειτουργήσει ως κλειδί ασφαλείας και να έχει πρόσβαση στη συσκευή σας.

Δεν ισχύει για όλα τα κλειδιά ασφαλείας Titan. Μόνο το μοντέλο χαμηλής ενέργειας Bluetooth (BLE) επηρεάζεται. Εάν το κλειδί ασφαλείας Titan έχει “T1” ή “T2” στο πίσω μέρος του, αυτό σημαίνει ότι έχει το σφάλμα ασφαλείας και είναι κατάλληλο για αντικατάσταση από την Google.

Αλλά ακόμα κι αν το κλειδί ασφαλείας Titan έχει το σφάλμα, μην σταματήσετε να το χρησιμοποιείτε ενώ περιμένετε αντικατάσταση. Η Google προειδοποιεί ότι ακόμη και ένα κλειδί με σφάλμα ασφαλείας είναι πιο ασφαλές από το να μην χρησιμοποιείται καθόλου κλειδί.

Ο μεγάλος αριθμός ελαττωμάτων ασφαλείας που εντοπίστηκαν σε συσκευές με δυνατότητα Bluetooth τα τελευταία χρόνια έχει θέσει ερωτήματα σχετικά με το εάν η τεχνολογία είναι ασφαλής. Ο Yubico, ο ανταγωνιστής της Google στο χώρο του κλειδιού ασφαλείας, επέκρινε την Google για την εκκίνηση ενός κλειδιού ασφαλείας με δυνατότητα Bluetooth. “Το BLE δεν παρέχει τα επίπεδα διασφάλισης ασφάλειας όπως το NFC και το USB και απαιτεί μπαταρίες και ζευγάρια που προσφέρουν μια κακή εμπειρία χρήστη”, γράφει η εταιρεία σε μια θέση στο blog πέρυσι.

via Engadget

Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο

Related Articles

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Stay Connected

4,823ΥποστηρικτέςΚάντε Like
48ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
8ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
10ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles

error: Content is protected !!