fbpx
13.1 C
Athens
Thursday, February 16, 2023

A Greek speaking blog for gadget enthusiasts!

Anker και RavPower – Φορτιστές που δεν χρησιμοποιούν σιλικόνη

Όλοι οι φορτιστές μέχρι τώρα χρησιμοποιούσαν σιλικόνη. Αυτό καμοιά φορά σημαίνει αύξηση της θερμοκρασίας και μερικές φορές καταστροφή του λόγω υπερθερμανσης. Υπάρχει όμως μια νέα τεχνολογία που σιγά σιγά την υιοθετούν οι κατασκευαστές και λέγεται: GaN (gallium nitride)

Anker και Ravpower: απλά κρατώντας το φορτιστή στο χέρι σας είναι αρκετό για να σας κάνει δύσπιστους. Των 30W Anker φαίνεται να είναι πολύ μικρό για να τροφοδοτήσει κάτι μεγαλύτερο από ένα τηλέφωνο, ενώ η επιλογή των 45W της RavPower, είναι λίγο μεγαλύτερη. Εκ πρώτης όψης δεν σε κάνει να πιστεύεις οτι μπορεί να φορτίσει ένα laptop. Ειδικά αν το συγκρίνεις με τους υφιστάμενους φορτιστές.

Ευτυχώς όμως η αλήθεια είναι οτι αυτό ακριβώς προσφέρει η νέα αυτή τεχνολογία.

Των 30W Anker PD 1 “παλεύει” για να τροφοδοτήσει κάτι τόσο μεγάλο όσο το MacBook Pro 13 ιντσών. Μπορείτε να το φορτίσετε ενώ ο υπολογιστής κοιμάται, αλλά ενώ λειτουργεί θα αγωνίζεται ακόμα κατά την διάρκεια της αποφόρτισης της μπαταρίας. Και για οτιδήποτε μικρότερο, όπως ένα τηλέφωνο, το iPad, το Nintendo Switch, τα ακουστικά ή οτιδήποτε άλλο με USB-C, είναι πρακτικά ένας κορυφαίος φορτιστής για την τιμή των $29,99.

Απο την άλλη ο φορτιστής της RavPower με τα 45W μπορεί να τροφοδοτήσει ουσιαστικά οποιαδήποτε συσκευή USB-C, αποκλείοντας τους πιο δυνατούς φορητούς υπολογιστές (όπως το MacBook Pro 15 ιντσών της Apple). Και παρόλο που θα θέλαμε κάτι τέτοιο να είναι λίγο μικρότερο, είμαστε ακόμα στις πρώτες μέρες για τους φορτιστές GaN και οι πιθανότητες είναι ότι σύντομα θα αρχίσουμε να βλέπουμε διαφορετικά και μικρότερα σχέδια.

Πάντως θα παρακολουθουμε απο κοντά την νέα τεχνολογία GaN και θα σας ενημερώσουμε για τις εξελίξεις.

RavPower 45W – $54.99

Anker 30W (δεν είναι διαθέσιμο)

Related Articles

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Stay Connected

4,823ΥποστηρικτέςΚάντε Like
48ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
8ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
10ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles

error: Content is protected !!